De Heiberg in Veldhoven transformeert

De Heiberg is in De Kempen een begrip op het gebied van tennis, zaalsporten en evenementen. Toch wilden eigenaren Rutger Smak Gregoor en Stefan Aarts het complex en het omliggende terrein breder inzetten. Rutger en Stefan hadden een goed gevoel bij CO2-reductie en energie besparen. En zo was de match snel gemaakt.

Wij wilden zelf die grote investering niet maken, maar konden onze daken natuurlijk wel verhuren aan OVVIA die het overschot aan stroomproductie weer verkoopt.
Rutger Smak Gregoor, De Heiberg

Rutger sprak Jan van Hout, directeur van OVVIA op een bijeenkomst. Jan vertelde bevlogen over de mogelijkheden van verduurzaming.

Een duurzame bedrijfsvoering die geld oplevert

Op de markante ronde daken van de drie hallen kwamen zonnepanelen. Maarten van Heeswijk, projectleider bij installateur Van Hout: “De Heiberg wilde energieneutraal worden en had daar ongeveer 500 PV-panelen voor nodig. Investeerder OVVIA regelde de volledige SDE+ subsidie en na berekening van de constructeur bleek dat we ook 1600 panelen op de daken van De Heiberg konden leggen.”

Rutger: “Wij wilden zelf die grote investering niet maken, maar konden onze daken natuurlijk wel verhuren aan OVVIA die het overschot aan stroomproductie weer verkoopt. Daarmee zetten we nog een extra stap in onze duurzame bedrijfsvoering. En naast de groene energieopbrengst, krijgt ook de uitstraling van het complex met al die panelen op het dak direct een upgrade.”

Waar ik het meest tevreden over ben, is dat mijn lasten verlaagd zijn zonder dat ik daar zelf iets aan hoefde te doen.
Rutger Smak Gregoor, De Heiberg

Tevreden

“Het werd geregeld, er was goed contact en feedback vanuit mij werd opgepakt. De zonnepanelen zijn superstrak en naadloos gelegd en hebben ons dak mooier gemaakt. Ik ben er trots op dat we gedurfd hebben om te veranderen. En vooral dat we duurzaamheid een belangrijke plek hebben gegeven in dit proces. De Heiberg is nu een aandachtstrekker voor de hele regio met volop mogelijkheden op het gebied van sport, spel, horeca en evenementen.”

Kies voor verduurzaming van je pand en lagere energiekosten zonder dat je daar omkijken naar hebt!