Overheid reserveert 1.3 miljard euro voor verduurzaming van gebouwen

Kawah Cheng

Op Prinsjesdag maakte de overheid haar begroting bekend voor het aankomend jaar. Goed nieuws: voor verduurzaming reserveert de overheid vanaf 2022 extra geld.

Extra budget

Het kabinet maakt ruim 1,3 miljard euro vrij voor de verduurzaming van woningen en gebouwen: ongeveer een half miljard voor een nationaal isolatieprogramma, een kwart miljard voor de toepassing van (hybride) warmtepompen en een half miljard voor het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed. Daarnaast ontvangen gemeenten en energieregio’s financiële ondersteuning bij de uitvoeringskosten van het Klimaatakkoord.

Doel van het kabinet: verdere verduurzaming en stimulering van de energiedoelen van 2050. Meer informatie over deze regelingen maakt de overheid nog bekend.

Advies

Het verduurzamen van je pand met het oog op de toekomst kan best een lastig vraagstuk zijn. Onze experts kijken dan ook graag met je mee. Zij geven uitgebreid advies over de slimste oplossingen om je pand klaar te maken voor de toekomst. Inclusief ook inzicht over subsidies en financieringsmogelijkheden voor je pand.

Onze expertise over verduurzamen van maatschappelijk vastgoed komt voort uit jarenlange ervaring met maatschappelijk vastgoed van diverse partijen zoals gemeenten, stichtingen en scholen (o.a. Witte Dame, gemeentes Eindhoven en Veldhoven, Severinus, SKPO).

Meer informatie? Mail ons of bel naar +31 40 2942926.

Bron

Extra budget verduurzaming panden
Bent u ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden om uw energiedoelstellingen te halen?