Nieuwe openingsronde SUVIS

Kawah Cheng

Nieuwe openingsronde SUVIS duurt nog t/m 31 januari 2022

De Specifieke uitkering ventilatie in scholen (SUVIS) is een uitkering voor gemeenten om het binnenklimaat van bestaande schoolgebouwen te verbeteren. Het gaat vooral om de financiering van bouw- en installatiekosten.
Op 1 oktober jl. startte de tweede aanvraag-ronde SUVIS. De overheid besloot om in het najaar 100 miljoen van het resterende SUVIS-budget van 260 miljoen naar voren te schuiven. Dit zodat meer scholen sneller hun binnenklimaat kunnen verbeteren. Volgens de meest recente peiling (november 2021) is er nog ruim beschikbaar budget aanwezig. Bron: RVO

Wij kunnen je aanvraag begeleiden
Net als bij andere subsidies is het een uitdaging om de aanvraag op de juiste manier en op het juiste moment in te dienen. Daar kunnen wij bij Van Hout/OVVIA je met onze expertise bij helpen.

Wat doen wij?
+ Wij beoordelen of je schoolgebouw in aanmerking komt
+ Wij regelen je SUVIS-subsidieaanvraag voor een vast laag bedrag
+ We helpen je om de subsidie op de juiste manier en op het juiste moment aan te vragen.
+ Je maakt optimaal gebruik van onze kennis en expertise op het gebied van financiering, installatie en exploitatie

Naast het verbeteren van de ventilatie op scholen adviseren wij ook bij de complete integrale aanpak. Hierbij kijken we naar verdere verduurzaming van de school voor de toekomst (eisen Parijs 2030 en 2050), exploitatie en service-onderhoud.
Met OVVIA helpen we om de co-financiering van het project mogelijk te maken.

Uitgebreide uitleg kun je hier teruglezen.

Succesverhaal
In het voorjaar van 2021 ondersteunden we met succes tientallen scholen in Noord-Brabant met hun SUVIS-aanvraag. Een aantal van deze verduurzamingstrajecten wordt al dit najaar 2021, of in het voorjaar van 2022 uitgevoerd.

Frisse Scholen-projecten
Voor o.a. onze opdrachtgever Veldvest, hebben we afgelopen zomer 2021 een aantal scholen verduurzaamd. Hierbij ging het onder meer om het verbeteren van de ventilatie in de lesruimten. Basisscholen met verbeterde ventilatie zijn o.a. Sint Lucij, De Disselboom en De Heiacker aan het Kanteel en aan de Weldsehei in Veldhoven.

Zoek je voor jouw school ook ondersteuning bij je SUVIS-aanvraag? Neem dan contact op! Mail ons of bel 040 – 2942926 en vraag naar Kawah Cheng.

Bent u ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden om uw energiedoelstellingen te halen?