Prestatieabonnement zonne-energie

OVVIA gebruikt uw dak voor de exploitatie van onze zonnepanelen. Wij investeren in de aanschaf, de aanleg en het onderhoud. In ruil daarvoor neemt u gedurende een afgesproken periode energie van ons af tegen een veel lagere energieprijs dan u nu betaalt.

Prestatieabonnement zonne-energie

OVVIA introduceert 'gratis' zonne-energie

U weet dat u moet investeren in duurzame energie. Maar de voorinvestering is hoog, er is meer technische kennis nodig en hoe weet u zeker dat uw installatie goed presteert? Allemaal onzekerheden die uw keuze er niet gemakkelijker op maken. Daarom introduceert OVVIA het ‘prestatieabonnement zonne-energie’. Een model waarbij u minder betaalt voor duurzame energie dan voor de huidige combinatie van energie, onderhoud en vervanging.

CO2 reductie en verduurzaming zonder investering

Ontdek het model waarmee u doelen op het gebied van CO2 reductie en verduurzaming gegarandeerd bereikt zonder dat u hoeft te investeren. OVVIA investeert in duurzame opwekking van zonne-energie. U rekent ons af op basis van de geleverde prestaties. Dus in plaats van terugverdientijd gaat u vanaf dag 1 naar verdientijd, met duurzame zonne-energie, met serieuze CO2 besparing, met een comfortabeler gebouw en met grote bijdrage aan de strijd tegen klimaatverandering! En dat is de mooiste winst: voor u, uw organisatie en voor de toekomst van onze kinderen.

De stappen naar zonne-energie

Stap 1

OVVIA voert een haalbaarheidsstudie uit naar de stabiliteit en het draagvermogen van uw dak, welke installatie van zonnepanelen mogelijk is op uw locatie en de elektrotechnische haalbaarheid. Waarde € 495

Stap 2

Op basis van de haalbaarheidsstudie, uw wensen en eisen schrijft OVVIA een gedetailleerd plan met een voorstel voor het gehele solar project. Van ontwerp en installatie tot oplevering, beheer en onderhoud van uw zonnepaneel installatie. Waarde € 2.500

Stap 3

Gaat u akkoord met ons voorstel? Dan werkt OVVIA de conceptvoorstellen uit, regelt alle contracten, aanvragen, vergunningen, planning en financiering . We nemen alle benodigde stappen om tot realisatie over te kunnen gaan. Bij de realisatie van uw solar project werkt OVVIA samen met solide partners. Uiteraard is er nauw contact met alle gebruikers en huurders van uw gebouw als het gaat om comfort en welzijn.

De oplevering is een nieuw startpunt in onze samenwerking. Om maximaal rendement te garanderen en u volledig te laten profiteren van duurzame zonne-energie, verzorgt OVVIA gedurende de gehele periode dat het zonnepaneel systeem in bedrijf is, professioneel beheer en het onderhoud ervan.

Veelgestelde vragen over zonne-energie

Wat maakt een zonnepaneel van OVVIA anders dan het aanbod van anderen?

De oplossingen die OVVIA biedt gaan verder dan alleen zonnepanelen. We gebruiken algoritmen om tot oplossingen te komen. Er wordt heel goed berekend wat de mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld van een energielabel E naar energielabel C of A te gaan. Wij laten onze opdrachtgevers kiezen uit diverse opties. Die zijn niet voor ieder gebouw hetzelfde. Vaak gaat het om een combinatie van zonnepanelen en LED verlichting, dan heb je minder zonnepanelen nodig, maar we passen ook isolatie toe en plaatsen warmtepompen.

Voor wie is het prestatieabonnement zonne-energie interessant?

OVVIA biedt het prestatieabonnement zonne-energie aan voor bedrijven en maatschappelijk vastgoed (geen woningbouw).

Wie is OVVIA?

OVVIA is een onafhankelijk investeerder in collectieve duurzame projecten. Onze focus ligt op het risicodragend investeren en beheren van duurzame energiecentrales en technieken in de gebouwde omgeving.

Hoeveel groene stroom kan er eigenlijk via mijn dak worden opgewekt? Wat is de impact die ik kan maken?

Per 10.000 m2 bruikbaar dakoppervlak kan 950.000 kWh per jaar worden opgewekt. Dit is groene stroom voor circa 275 huishoudens en staat gelijk aan een CO2 besparing van 542 ton per jaar of wel 119 ton steenkolen per jaar die niet meer hoeft te worden afgegraven en verbrand.

Wat als ik een extra airco unit op mijn dak wil plaatsen?

OVVIA reserveert in samenspraak met de vastgoedeigenaar een deel van de ruimte op het dak voor toekomstige wijzigingen. De zonnepanelen kunnen worden herplaatst in de vrijgehouden ruimte, zodat de extra airco overal op het dak kan komen te staan.

Kan ik (standaard) onderhoud aan mijn dak blijven uitvoeren?

Ja. Er blijft voldoende ruimte om en/of tussen de zonnepanelen om schoonmaak en regulier onderhoud aan het dak te kunnen blijven doen. Mochten de zonnepanelen toch in de weg staan voor een reparatie, kunnen deze (tijdelijk) worden verplaatst.

Wat gebeurt er aan het einde van de looptijd van het prestatiecontract?

Als vastgoedeigenaar hebt u drie opties:

  1. Het zonnedak wordt verwijderd door en op kosten van OVVIA en het dak wordt leeg en schoon opgeleverd in oorspronkelijke staat (naast gebruikelijke slijtage over de projectperiode).
  2. Het contract wordt verlengd voor een additionele 5 jaar en de exploitatie wordt door OVVIA voortgezet. Er wordt een nieuwe dak-huur vergoeding afgesproken, op basis van een rendabele exploitatie zonder subsidie.
  3. U neemt het zonnedak over tegen de marktwaarde op dat moment.
Is er gevaar dat mijn dak het gewicht van de zonnepanelen niet kan dragen?

De draagkracht van het dak wordt voorafgaand aan het project uitgebreid onderzocht en getoetst. De draagkracht wordt berekend door een onafhankelijke constructeur en het ontwerp wordt aangepast op de uitkomsten van deze berekeningen. Indien de draagkracht niet volstaat of hier enige twijfel over bestaat, geeft OVVIA het project geen doorgang. Voor de aanvang van het project worden alle aannames, berekeningen en resultaten nogmaals getoetst door een onafhankelijke technisch adviseur.

Wat gebeurt er als mijn dak kapot gaat?

De zonnepanelen worden tijdelijk verwijderd op kosten van OVVIA, zodat het dak gerepareerd kan worden. Na de reparatie plaatsen wij de zonnepanelen weer terug. Voor spoedreparaties hebben wij een speciale snelle procedure. Wanneer de schade is veroorzaakt door de zonnepanelen, draagt OVVIA natuurlijk ook de kosten van de reparatie. Elk zonnedak is hiervoor verzekerd.

Is er extra slijtage aan mijn dak wanneer ik zonnepanelen laat plaatsen?

Neen. Het omgekeerde is over het algemeen waar. Het zonnedak is een statische installatie en slijtage door betreding van onderhoudsmonteurs is nihil. Wel vangen de zonnepanelen een groot deel van het UV-licht af wat anders op het dak valt, waardoor de slijtage van een dak met zonnepanelen over het algemeen minder snel gaat.

OVVIA garandeert energiebesparing zonder investering

weten hoe?

Op www.ovvia.nl gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons privacyverklaring.