De Run 5443
5504 DG
Veldhoven
+31 40 253 23 52 info@ovvia.nl

Energieoplossingen met toekomst

Probeer de ESCo-aanpak van OVVIA Lees meer

Onderwijs

Duurzaam onderwijs

Kinderen hebben de toekomst. Daar kan niemand omheen. Daarom is het ontzettend belangrijk om hen te leren over duurzaamheid, om ze bewust te maken van de kleine dingen die ze zelf kunnen doen om energie te besparen. Want op die manier verankeren we dit onderwerp direct in onze maatschappij. Maar wat is duurzaamheid? Hoe kunt u als school aan de slag met dit thema? En nog belangrijker: hoe kunt u zélf meer met minder bereiken als het gaat om uw energiekosten?

Duurzame scholen

Er zijn veel scholen die aan de slag willen met duurzaamheid. Deels komt dat vanuit de overheid: we moeten hard werken aan energiebesparing en CO2-reductie om de duurzaamheidsdoelstellingen van 2020 te halen. Deels komt die wens ook uit de school zelf. Een school staat midden in de maatschappij en heeft daarmee een voorbeeldfunctie. In het geval van verduurzaming praten we zelfs over een voorloperfunctie.

Verduurzamen: klein beginnen

Als het om verduurzamen van onderwijsgebouwen gaat, is er ontzettend veel mogelijk. En daar ligt ook meteen het probleem. Want wat is nu de beste keuze? OVVIA begrijpt dat scholen niet de kennis én niet de financiële middelen hebben om de beste keuzes te maken. Het gaat vaak om grote bedragen en besluiten voor lange termijn. En: elke investering in duurzame energie is een investering die u niet kunt doen in uw leerlingen. Daarom beginnen we klein. OVVIA neemt een rugzak met kennis mee, wij kiezen voor bewezen technieken en energieoplossingen met toekomst. Zo houdt u zelf de regie en controle en groeit u mee met alle mogelijkheden die er zijn om uw schoolgebouw te verduurzamen.

Energie besparen zonder voorinvestering?

OVVIA is een ESCo (Energy Service Company). Wij maken energie besparen haalbaar. Samen met u investeren we in een duurzame toekomst voor onze kinderen. Zo starten we bijvoorbeeld met zonne-energie of LED-verlichting en zetten dan rustig de volgende stappen op weg naar een duurzaam schoolgebouw. Dat doen we aan de binnenkant én aan de buitenkant. Ons doel? Een frisse school met meer comfort voor uw leerlingen en veel lagere energiekosten. En gelooft u ons als wij zeggen dat dit haalbaar is zonder voorinvestering van uw school?

Een duurzame school zonder voorinvestering

Kiest u voor een ESCo, dan hoeft u niet te kiezen tussen een investering in zonnepanelen of een investering in uw leerlingen. OVVIA financiert de meerinvestering in duurzaamheid. Wij zorgen voor een gegarandeerde energiebesparing op basis van een energieprestatiecontract waarmee de investering zichzelf vervolgens terug betaalt. Zo is een ESCo een middel om duurzaamheidsdoelstellingen die individueel niet haalbaar zijn, wel te bereiken. En kunt u zich richten op het allerbelangrijkste doel: uw leerlingen.

OVVIA ontzorgt

De oplossing van OVVIA is ontzorgen. We nemen u mee in het proces en leren u stap voor stap meer energie te besparen. Het draait bij ons niet alleen om de financiën of om de technische oplossing. Het belangrijkste is bewustwording. En daar willen we docenten en leerlingen graag bij te betrekken. Denk aan een lespakket, rondleiding of informatiemiddag.

Meer comfort, lagere energiekosten

OVVIA is een betrouwbare partner die al jarenlang opereert in de voorhoede van ESCo’s en verduurzaming van maatschappelijk vastgoed zoals schoolgebouwen. Door verder te kijken en breder te denken, is de ESCo OVVIA ontstaan. Het pad lag er al, we hebben alleen een slimme manier gevonden om obstakels te omzeilen. Graag leggen we uit hoe u kiest voor een beter binnenklimaat tegen lagere energiekosten.

Op www.ovvia.nl gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.