De Run 5443
5504 DG
Veldhoven
+31 40 253 23 52 info@ovvia.nl

Energieoplossingen met toekomst

Probeer de ESCo-aanpak van OVVIA Lees meer

Maatschappelijk vastgoed

Gemeenten kunnen flink besparen door verduurzaming van bestaand maatschappelijk vastgoed. Dit blijkt uit recent onderzoek van Deloitte en RVO (voorheen Agentschap NL). Steeds meer gemeenten in Nederland zien het belang van het verduurzamen van scholen, zorginstellingen, sporthallen, theaters, zwembaden en eigen huisvesting (gemeentelijk vastgoed). Toch is het in de praktijk lastig om het verduurzamen van bestaand maatschappelijk vastgoed te realiseren. Eén van de grootste belemmeringen zijn de investeringskosten. En juist op dat onderdeel is OVVIA uw partner.

Verduurzaming maatschappelijk vastgoed met OVVIA

De richting voor scholen en ander maatschappelijk vastgoed voor de toekomst is afslanken en opfrissen. Door de combinatie van die twee komen er nieuwe mogelijkheden en oplossingen in beeld. OVVIA is een Energy Service Company (ESCo). We bieden gemeentelijke organisaties een model waarbij de kosten voor de baten uitlopen. Door samen te zoeken naar de beste combinatie van energieoplossingen, kunnen wij de investering voor de energie efficiency verbeteringen op ons nemen. De investering verdient zich vervolgens terug door de jaarlijkse energiebesparing.

U geniet dus direct van lagere energiekosten zonder daarvoor extra te investeren.

Aanbesteden verduurzaming maatschappelijk vastgoed

Ook het uitbesteden van het vastgoed biedt kansen voor verduurzaming. Eisen aan energiebesparing en duurzame energie kunnen in de aanbesteding worden meegenomen en via een energieprestatiecontract worden vastgelegd. Als ESCo voldoet OVVIA aan alle voorwaarden om u hierbij integraal te ondersteunen: organisatorisch, bouwkundig en financieel.

OVVIA realiseert kostenbesparingen

Verduurzaming van de maatschappelijke vastgoedportefeuille biedt belangrijke kansen. Uit recent onderzoek van de TU Delft blijkt dat de Nederlandse gemeenten jaarlijks 300 tot 400 miljoen euro verspillen  doordat ze inefficiënt omgaan met hun vastgoed. Gaat u door op de oude voet, met ‘business as usual’ dan laat u geld liggen, sterker nog: u verbrandt het letterlijk in de CV-ketel.

OVVIA kiest daarom voor energiebesparing én CO2-reductie door duurzame oplossingen. Gezien de omvang en gemiddelde leeftijd van het maatschappelijk vastgoed zijn dat de punten waar u de komende jaren veel winst kunt behalen.

Voorbeeldfunctie gemeenten

Gemeenten vervullen een voorbeeldfunctie als het gaat om verduurzamen van maatschappelijk vastgoed. Het is een sterk overtuigingsmiddel richting burgers en ondernemingen als gemeenten het voortouw nemen en hun beloftes waarmaken op weg naar de duurzaamheidsambities van 2020. Zo is het voor u als gemeente meteen een stuk gemakkelijker om dezelfde duurzame prestaties te verwachten van andere sectoren.

Verduurzaming van maatschappelijk vastgoed lastig?

Veel gemeenten laten mogelijkheden liggen om het bestaande vastgoed te verduurzamen. Jammer, want verduurzaming is een must is om als organisatie weerbaar te blijven voor de toekomst. Vaak wordt gedacht dat verduurzaming van bestaande bebouwing lastig en ingewikkeld is. OVVIA noemt dit koudwatervrees. We kunnen klein beginnen. Niet alles gaat meteen op zijn kop. Stap voor stap, bijvoorbeeld met een pilotproject. Zo kan OVVIA laten zien dat energiebesparing eigenlijk gewoon draait om gezond verstand.

Meer weten over verduurzaming van maatschappelijk vastgoed?

Heeft u een actueel verduurzamingsvraagstuk, wilt u weten hoe u maatschappelijk vastgoed kunt professionaliseren door energiebesparing of wilt u concreet doorpraten over verduurzaming van de gemeentelijke vastgoedportefeuille? Neem contact met ons op of vul het contactformulier in.

Op www.ovvia.nl gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.