De Run 5443
5504 DG
Veldhoven
+31 40 253 23 52 info@ovvia.nl

Energieoplossingen met toekomst

Probeer de ESCo-aanpak van OVVIA Lees meer

Gratis zonnepanelen voor ’s werelds duurzaamste onderwijsgebouw | BOM

08-06-2016 | BOM jaarbeeld 2016

Het hoofdgebouw van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is straks het duurzaamste onderwijsgebouw ter wereld. Daar hoort ook lokaal opgewekte groene stroom bij, via zonnepanelen. De TU/e hoefde hier zelf niet in te investeren, maar liet dit over aan Energy Service Company (ESCo) OVVIA – met financiering van Energiefonds Brabant. “Dit is een win-winconstructie voor alle partijen.”

Win-win

Van Hout, directeur van OVVIA, vergelijkt een ESCo met het leasen van een auto. “Bij de TU/e hebben wij – met financiering van Energiefonds Brabant – de zonnepanelen geïnstalleerd en we onderhouden en monitoren ze. Dit is een win-win: OVVIA is vijftien jaar verzekerd van energieafname, de TU betaalt een vaste (lagere) energieprijs en heeft nergens omkijken naar.”

Vogelpoep

Boudewijn Elmans, projectleider dienst Huisvesting TU/e vindt dat inderdaad een grote pre. Hij wijst op een met vogelpoep besmeurd paneel. “Stel dat hierdoor minder stroom wordt geproduceerd dan in het contract staat, dan betaalt OVVIA ons een boete. We worden dus echt ontzorgd.”

Lees het hele bericht 

Terug naar overzicht >

Op www.ovvia.nl gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.