De Run 5443
5504 DG
Veldhoven
+31 40 253 23 52 info@ovvia.nl

Energieoplossingen met toekomst

Probeer de ESCo-aanpak van OVVIA Lees meer

OVVIA lid Europese Gedragscode voor Energieprestatiecontracten (EPC)

Brede adoptie voor vastlegging spelregels voor ESCo’s en hun opdrachtgevers

Energieprestatiecontracten vragen om een andere dan traditionele houding tussen opdrachtgever en uitvoerder. Er is geen sprake van een eenmalige transactie, maar van een langjarig partnership en die vereist ander gedrag en een nieuwe mindset. In het kader van het project “Transparense – Increasing Transparency of Energy Service Markets” is daarom de Europese Gedragscode voor Energieprestatiecontracten ontwikkeld; een set met spelregels, waarden en principes die fundamenteel is voor succesvolle implementatie van energieprestatiecontracten. Deze Europese variant is vervolgens strikt vertaald naar de officiële Nederlandse versie ‘Europese Gedragscode voor Energieprestatiecontracten’.

Nederlandse gedragscode ondertekent

OVVIA Jan van Hout

Ovvia tekent de Europese Gedragscode voor Energieprestatiecontracten – maart 2015

De Nederlandse ESCo (ECP) Gedragscode is op het Nationale ESCo Congres van 31 maart 2015 in de Amsterdam RAI, officieel gelanceerd op het podium van Building Holland. 24 verschillende partijen hebben hierbij de Nederlandse gedragscode getekend. Naast Ovvia hebben onder andere ook Eneco, BAM Techniek, Cofely, Siemens, VU Amsterdam en Strukton Worksphere getekend.

Ovvia als EPC-aanbieder die ondertekenaar is van de EPC-Code verbindt zich ertoe om EPC-projecten uit te voeren in overeenstemming met de principes van de gedragscode.

Ovvia is content

Jan van Hout, directeur Ovvia:

Met de gedragscode wordt opnieuw een stap gezet. EPC’s bieden grote kansen voor opdrachtgevers en bedrijfsleven om integraal geld te besparen en te verduurzamen zonder (financiële) risico’s. De gedragscode verhoogt de professionaliteit en transparantie in de markt zodat adaptatie van EPC’s verder kan worden versneld. Zodat klant en markt de vruchten kunnen plukken in plaats van te laten hangen!

Keurmerk

Esco’s die de gedragscode ondertekenen zijn herkenbaar aan het logo. Zo is het makkelijk voor u te polsen, dat een bedrijf zich heeft aangesloten. Veilig en transparant.

EPC signatory def

Meer informatie?

Wilt u meer weten waarom Ovvia, mede door deze participatie, voor iedere Esco een betrouwbare partner is? Neem contact op en we praten u graag bij.

Op www.ovvia.nl gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.