De Run 5443
5504 DG
Veldhoven
+31 40 253 23 52 info@ovvia.nl

Energieoplossingen met toekomst

Probeer de ESCo-aanpak van OVVIA Lees meer

De ESCo-aanpak van OVVIA

OVVIA houdt van duidelijkheid. Van een eerlijk advies dat niet meteen geld kost. Als ESCo bouwen wij op wederzijds vertrouwen. Daarom is stap 1 gratis: de Quick scan. Voor stap 2, een gedetailleerde analyse, vragen we een intentieovereenkomst. Stap 3 is de realisatiefase. Afhankelijk van uw wensen, kan de oplossing liggen in een reguliere investering of in een aanpak volgens het ESCo model waarbij we optimaal gebruik maken van fiscale regelingen zoals EIA en MIA\Vamil.

Stap 1: Quick scan

Samen met u beoordelen we welke gebouwen in aanmerking komen voor verduurzaming. We kijken bijvoorbeeld naar leeftijd, locatie en gepland groot onderhoud. Maar ook naar de energierekening, de schil en de installaties. OVVIA heeft een bewezen track record  op het gebied van succesvol verduurzamen. Met deze Quick scan heeft u de zekerheid van een eerlijk en duidelijk advies over de mogelijkheden om via een ESCo te kiezen voor verduurzaming, CO2-reductie en kostenbesparing door lager energieverbruik. En: de Quick scan kost u niets.

Stap 2: Gedetailleerde analyse

Is een gegarandeerde energiebesparing zonder meerinvestering haalbaar? Dan spreken we gezamenlijk de intentie uit om aan de slag te gaan. OVVIA start vervolgens met stap 2: een gedetailleerde analyse. Voor een ESCo is het ontzettend belangrijk om een betrouwbaar basisjaar te hebben voor het energiegebruik (nulmeting) en een goed beeld van de staat van het onderhoud. Alle relevante factoren met betrekking tot het energiegebruik van uw gebouw brengen we tijdens deze fase in kaart. Wat is de gebruiksintensiteit? Wat zijn de openingstijden? Zijn er specifieke gebruikerseisen?

Uitkomst Analyse
De belangrijkste output van de gedetailleerde analyse is een definitief antwoord op de vraag of verduurzaming via een ESCo haalbaar is. Daarnaast bevat de gedetailleerde analyse ook:

  • een officieel EPBD label;
  • een officieel EPA Maatwerkadvies;
  • een voorbereide EIA aanvraag waarmee u optimaal gebruikt maakt van de bestaande fiscale voordelen;
  • 3 concrete verbeterpunten zodat u zelf direct aan de slag kan.

En bent u na onze presentatie niet overtuigd van de kracht van een samenwerking? Dan ontbinden we de intentieovereenkomst. Zo eenvoudig is dat. In de intentieovereenkomst hebben we besproken welke kosten OVVIA u dan in rekening brengt voor de tijd en energie die we in deze 2e fase van het project hebben geïnvesteerd.

Stap 3: Oplossing en realisatie

Goed nieuws: u heeft besloten om meer rendement uit uw gebouw te halen. OVVIA gaat graag aan de slag met het verduurzamen van uw gebouwen. Investeert u zelf of kiest u voor een prestatiecontract met een ESCo? Kiest u voor een ESCo model met OVVIA, dan maken we afspraken over energieverbruik, onderhoud en beheer. Het prestatiecontract zorgt ervoor dat wij continu blijven zoeken naar innovatieve oplossingen om CO2, energie en kosten te besparen. Bovendien werken we actief aan meer comfort en een prettig binnenklimaat. Reken ons mogelijk rendement uit.

En dan kan het echte werk beginnen. Met gebruik van fiscale regelingen, investeert OVVIA in duurzame energie maatregelen zoals isolatie, zuinige verlichting en nieuwe verwarmingsinstallaties. Deze investeringen verdienen zich terug uit de gerealiseerde besparingen. We implementeren, monitoren en sturen bij als dat nodig is om zo optimaal rendement te behalen. Gegarandeerd.

OVVIA

Benieuwd of de verduurzaming van uw gebouwen haalbaar is via een ESCo? Neem contact op met OVVIA. Wij vertellen u graag over onze ESCo-aanpak.

Op www.ovvia.nl gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.