De Run 5443
5504 DG
Veldhoven
+31 40 253 23 52 info@ovvia.nl

Energieoplossingen met toekomst

Probeer de ESCo-aanpak van OVVIA Lees meer

Besparingsgarantie

Er liggen grote besparingskansen in Nederland door gebouwen te verduurzamen. Er zijn veel onderzoeken die deze uitspraak ondersteunen, zoals een onderzoek van het Kadaster: door relatief eenvoudige energetische verbeteringen door te voeren in de 21.305 gebouwen die het Kadaster telde binnen het maatschappelijk domein, is per jaar rond de 450 miljoen euro energiewinst te behalen. Dat is ruim 21.000 euro per gebouw. Ook in bekende bronnen zoals Cobouw, Nuzakelijk  en Bouwstenen voor Sociaal staan artikelen die duidelijk maken dat er voor zorginstellingen, bedrijven en gemeenten veel winst te behalen is door verduurzaming. Waarom zetten dan nog steeds zo weinig bedrijven en organisaties de stap naar verduurzaming van hun gebouwen? Het antwoord: omdat er eerst geïnvesteerd moet worden.

Besparingsgarantie OVVIA

Uniek aan een ESCo is dat u geen financieel risico draagt. In het prestatiecontract staat precies welke besparing OVVIA gaat realiseren. Gegarandeerd. En valt de besparing hoger uit? Dan komt die ten goede aan alle betrokken partijen. Zo worden wij steeds opnieuw uitgedaagd om te zoeken naar de meest aantrekkelijke energiebesparende oplossingen met de hoogste besparingsgarantie. En als we de besparing niet halen? Dan treedt er een malus in werking die ons dermate inspireert en uitdaagt om de besparingsgarantie wél te realiseren.

Gegarandeerde energiebesparing en kostenbesparing

In Duitsland, Engeland en Amerika worden ESCo’s al jarenlang en met veel succes toegepast. Het is een bijzondere samenwerkingsvorm die partijen bij elkaar brengt. OVVIA geeft een besparingsgarantie op gas, elektriciteit of een lagere CO2-uitstoot. Ook de exploitatiekosten voor beheer en onderhoud brengen we omlaag, terwijl we het binnenklimaat en comfort in uw gebouwen verbeteren. 

Flexibel prestatiecontract

Om optimaal te profiteren van alle voordelen van verduurzaming van uw gebouwen, lopen prestatiecontracten meestal voor langere termijn, bijvoorbeeld voor een periode van 8 of 10 jaar. In die periode is het logisch dat de eisen aan uw gebouw veranderen. Daarom kiest OVVIA voor prestatiecontracten met voldoende flexibiliteit. Zo kunnen we gedurende de looptijd optimaal inspelen op bijvoorbeeld veranderende gebruikstijden of een veranderende gebruiksfunctie van het gebouw.

Besparen op energie en onderhoud

Maak uw gebouw goedkoper, energiezuiniger en comfortabeler zonder extra investeringen. Dankzij onze integrale aanpak geven wij in een prestatiecontract een besparingsgarantie op uw kosten voor energie, onderhoud en beheer. Graag leggen wij u uit hoe OVVIA een besparingsgarantie realiseert. We brengen kennis, ideeën en enthousiasme mee. We starten klein, maar kunnen zo groot als u dat wilt. Want dat is nu bijzonder aan OVVIA: u behoudt de regie.

Op www.ovvia.nl gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.