De Run 5443
5504 DG
Veldhoven
+31 40 253 23 52 info@ovvia.nl

Energieoplossingen met toekomst

Probeer de ESCo-aanpak van OVVIA Lees meer

Energielabel en EPBD

Energiebesparing in gebouwen staat hoog op de agenda. Zowel de overheid als bedrijven hebben ambitieuze doelen gesteld. Het verplichte energielabel voor gebouwen is een belangrijk instrument om energiebesparing te stimuleren. De Dutch Green Building Council (DGBC) doet daar een schepje boven op. Zij bewijzen in hun jaarlijkse benchmark voor duurzaamheid en energieverbruik dat er een forse afname in het totale energieverbruik is voor gebouwen vanaf een energielabel A+.

Het energielabel:

  • Geeft inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
  • Maakt energetische vergelijking van gebouwen mogelijk.
  • Toont de energiebesparende mogelijkheden in het gebouw.

Het energielabel en de EPBD

Het energielabel komt voort uit de Europese richtlijn voor energieprestatie van gebouwen, de EPBD (Energy Performance of Buildings Directive). Sinds 1 januari 2008 is een energielabel verplicht bij bouw, verkoop of verhuur in de utiliteitsbouw. Denk aan commercieel vastgoed zoals horecagebouwen, winkels en kantoorgebouwen, maar ook aan maatschappelijk vastgoed zoals gezondheidszorggebouwen, scholen en sportgebouwen.

Voor maatschappelijk vastgoed geldt zelfs een speciale verplichting: in het gebouw moet het energielabel duidelijk zichtbaar zijn voor het publiek.

Het energielabel en EPA

Een energielabel zegt iets over de energetische kwaliteit van het gebouw. Het is een vergelijkingscertificaat dat laat zien hoe energiezuinig uw gebouw is ten opzichte van andere gebouwen. Het energielabel is echter geen uitgebreid energiebesparingsadvies. Voor een volledig advies kan aanvullend op het energielabel een EPA-U Maatwerkadvies gemaakt worden.

OVVIA brengt samenhang

Meer inzicht in de energieprestaties van uw gebouw? Het energieverbruik van uw gebouw verminderen? Dan is het energielabel een prima hulpmiddel om te bepalen welke duurzame maatregelen u kunt nemen. OVVIA heeft specialistische kennis op het gebied van financieren, organisatie én techniek. Het energielabel is een vast onderdeel van onze integrale aanpak. OVVIA laat zien dat energie besparen en verduurzamen eigenlijk gewoon draait om gezond verstand.

Betrouwbare en goedkoopste aanbieder

Onze uitvoerend partner Van Hout biedt energielabels voor kantoor en bedrijfspand vanaf € 425. Daarmee zijn ze de goedkoopste aanbieder van Nederland, gecertificeerd en snel. Lees meer over het unieke aanbod van energielabels voor bedrijfspanden door Van Hout.

Direct uw energielabel aanvragen? Vul het aanvraagformulier in.

Op www.ovvia.nl gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.