De Run 5443
5504 DG
Veldhoven
+31 40 253 23 52 info@ovvia.nl

Energieoplossingen met toekomst

Probeer de ESCo-aanpak van OVVIA Lees meer

BREEAM

De normen voor CO2-reductie behalen én jaarlijks kosten besparen op uw energieverbruik? OVVIA heeft specialistische kennis van BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method). BREEAM is een beoordelingsmethode om de duurzaamheid van gebouwen te bepalen. Daarbij wordt een gebouw beoordeeld aan de hand van negen categorieën. Op basis van een onderlinge weging leidt dit tot een eindkwalificatie met 1 ster tot 5 sterren. BREEAM is een internationaal duurzaamheidskeurmerk, erkend door de Nederlandse overheid.

BREEAM: case OVVIA

Vos Logistics in Roosendaal gaf opdracht tot de bouw van een uiterst duurzaam en energiezuinig logistiek centrum. Speerpunten voor de duurzaamheid zijn het energieverbruik en waterverbruik van het pand. Daarnaast tellen het welzijn van de medewerkers en een groene omgeving ook mee bij de realisatie van het pand.

BREEAM: internationale duurzaamheidscertificering

BREEAM is het best gewaardeerde certificeringssysteem voor gebouwverduurzaming in de wereld. Het BREEAM-certificaat is onderdeel van een internationaal systeem. Wereldwijd herkennen (en waarderen!) potentiële huurders dit systeem. Een BREEAM-certificaat biedt daarmee extra commerciële kansen voor uw vastgoed.

Integraal samenwerken

Het nieuwe logistieke centrum is volledig duurzaam gebouwd naar de normen van BREEAM. Door in een vroeg stadium de scherpe BREEAM-eisen mee te nemen en integraal samen te werken met opdrachtgever, bouwteam en gebruiker, is er een gebouw neergezet tegen aanzienlijk lagere kosten. Bovendien bespaart Vos Logistics jaarlijks door lage onderhouds- en energiekosten.

BREEAM oplossingen

In het gebouw van Vos Logistics is gekozen voor hoogwaardige technische oplossingen:

  • Vloerverwarming met behulp van een warmtepomp met bodemwarmtewisselaar
  • Zonnepanelen voor de levering van duurzame stroom
  • LED verlichting met bewegingssensoren
  • Regenwateropvang voor tuin besproeiing
  • Oplaadpunten voor elektrische auto’s
  • Hoge isolatiewaarde van het kantoorgebouw (Rc. 5,0)
  • Zeer laag temperatuur verwarming in logistieke hal

 Jaarlijkse kostenbesparing

Dankzij de besparingen die deze duurzame oplossingen opleveren, verdient Vos Logistics de investeringen binnen enkele jaren terug. Bijvoorbeeld de combinatie van een hoge isolatiewaarde en de vloerverwarming maakt dat er een laag energieverbruik is voor de verwarming van het gebouw. Door te kiezen voor deze technische oplossingen wordt een jaarlijkse kostenbesparing op energie gegenereerd van ongeveer € 25.000.

BREEAM voor commercieel vastgoed

Vaak wordt gedacht dat verduurzaming van bestaande bebouwing lastig en ingewikkeld is. Zeker als het gaat om commercieel vastgoed, wordt er over duurzame investeringen vaak lang gewikt en gewogen. OVVIA helpt bij het goedkoper verduurzamen van uw commercieel vastgoed. Wij verduurzamen het gebouw en de gebouwgebonden installaties. Door kwalitatief goed te investeren, verandert uw vastgoed van kanshebbend in kansrijk.

OVVIA helpt bij behalen BREEAM normen

OVVIA brengt samenhang tussen organisatie, techniek en financiën. OVVIA is een Energy Service Company (ESCo). Als ESCo bieden we organisaties vernieuwende financierings- en businessmodellen waarmee nog steeds de kosten voor de baten uitlopen. Door samen te zoeken naar de beste combinatie van energieoplossingen, kunnen wij de investering voor de energie efficiency verbeteringen op ons nemen. De investering verdient zich vervolgens terug door de jaarlijkse energiebesparing. Heeft u een vraag over deze case, een actueel verduurzamingsvraagstuk of wilt u concreet doorpraten over verduurzaming van uw vastgoed?

Op www.ovvia.nl gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.