In 3 stappen naar uw doel

Het lijkt te mooi om waar te zijn: zonder dat u er veel moeite voor hoeft te doen, zorgen wij dat de verduurzaming van uw gebouw of gebouwen wordt gefinancierd en gerealiseerd, waarna wij het beheer van de installaties ook nog eens voor onze rekening nemen. Maar voordat het zover is, zetten we samen een paar stappen…

 • Gratis quick scan
 • Gedetailleerde analyse
 • Oplossing en realisatie

Stap 1: een gratis quick scan

Samen met u beoordelen we of uw gebouw of gebouwen in aanmerking komen voor verduurzaming. We kijken bijvoorbeeld naar de leeftijd ervan, de locatie en het gepland groot onderhoud. Maar ook naar de energierekening, de schil en de installaties. Blijkt uit deze scan dat een gegarandeerde energiebesparing zonder meerinvestering haalbaar is, en wilt u tot in detail weten wat dit betekent, dan zetten we gezamenlijk onze handtekening onder een intentieverklaring om nog een stap verder te gaan met elkaar.

de emma 3
We bieden een 5 sterren-locatie met een hoog kwaliteitsniveau. Want fijn werken gaat om beleving; een werkplek waar je je goed voelt, geeft ruimte om te groeien.
Alain Brossé, Welkin & Meraki

Stap 2: een gedetailleerde analyse

Tijdens deze stap maken we een gedetailleerde analyse van het energiegebruik van het gebouw of de gebouwen, waarbij we rekening houden met alle relevante factoren, waaronder de gebruiksintensiteit, openingstijden en gebruikerseisen. De verkregen output van de analyse geeft ons niet alleen definitief antwoord op de vraag of verduurzaming volgens ons ESCo-model haalbaar is, maar biedt u tevens een ‘nulmeting’ voor de realisatie daarvan. De gedetailleerde analyse bevat concrete data, officiële certificaten en praktische aanbevelingen:

 • Nulmeting voor realisatie van verduurzaming volgens het ESCoEen ESCo is een bedrijf dat energiebesparing voor een gebouweigenaar garandeert. Ook kunnen ESCo’s gebouweigenaren helpen te voldoen aan wettelijke verplichtingen, zoals het energielabel.-model.
 • Officieel energielabelHet energielabel:
  • Geeft inzicht in de energieprestatie van uw gebouw.
  • Maakt energetische vergelijking van gebouwen mogelijk.
  • Toont de energiebesparende mogelijkheden voor uw gebouw..
 • MaatwerkadviesIn het maatwerkadvies staan alle relevante energiebesparende maatregelen en wordt de energiebesparing en de terugverdientijd berekend. Het maatwerkadvies is afgestemd op uw gebouw en het specifieke gebruik ervan. In het maatwerkadvies wordt de koppeling gemaakt met het (duurzaam) meerjaren onderhoudsplan..
 • Volledige aanvraag voor het optimaal benutten van fiscale regelingen en subsidiesEen voorbeeld is de Energie Investeringsaftrek (EIA) Via de EIA kunnen bedrijven fiscaal voordelig investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. U kunt 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. .

Wanneer de gegevens van de analyse zodanig zijn, dat een verduurzaming volgens ons ESCo-model er niet in zit, krijgt u 3 concrete verbeterpunten waarmee u direct verder kunt. We ontbinden dan de intentieovereenkomst en berekenen u alleen de kosten zoals we die gezamenlijk hebben vastgelegd in de overeenkomst.

Stap 3: oplossing en realisatie

Tot slot gaan we over tot de realisatie van de door u gewenste verduurzaming van uw installaties en gebouwen, met alles wat daarbij komt: wij regelen de investering en de formaliteiten, begeleiden de ‘energietransformatie’ en zorgen voor het management van de energievoorzieningen gedurende de periode zoals die is afgesproken en vastgelegd in het energieprestatiecontractIn een energieprestatiecontract (EPC) staan de afspraken tussen ESCo en opdrachtgever. De kern van een energieprestatiecontract is de afspraak over de te behalen energiebesparing. De ESCo geeft hier garanties op in de vorm van een bonus-malus systeem..

Bekijk onze prestatieabonnementen

Zo helpen we uw gebouwen en installaties aan een nieuwe toekomst

 • Wij analyseren de staat van uw gebouwen en installaties
 • Wij geven aan wat er nodig is om de doelen te halen
 • Wij zorgen -desgewenst- voor de benodigde investering
 • Wij verzorgen de optimalisatie, installatie en renovatie
 • Wij realiseren de beloofde energiebesparingen
 • Wij garanderen de afgesproken prestaties
 • U draagt geen enkel financieel risico!

Bent u ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden om uw energiedoelstellingen te halen?

Vraag een informatiegesprek aan

Op www.ovvia.nl gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons privacyverklaring.